Enformig kost

Jag har ätit väldigt enformigt under flera år. Det är antagligen en kombination av trygghet och lathet. Jag äter ris och kyckling med grönsaker minst en gång per dag, varje dag, år efter år. Även om det är enformigt så fungerar det bra för mig, och det är ju också bra byggstenar till styrketräningen. Potatis är också något jag äter mycket av, till potatisen blir det ofta lax, färsbiffar eller fläskfilé.

Jag har kommit in i en rutin då jag äter i stort sett samma sak varje dag, frukost, lunch, mellanmål, middag och kvällsmål, samma, samma, samma… Jag känner inte att jag behöver variera mig, när jag gör det blir det mest bara jobbigt. Ibland provar jag någon ny maträtt, men jag går snabbt tillbaka till det vanliga. Jag hade ett mycket större intresse för matlagning när jag fjortis än vad jag har nu. Antagligen spenderar jag hellre tiden med andra nöjen.

Med ett MVG i hemkunskap och med drömmar om att bli kock har tiden verkligen förändrats de senaste 10-15 åren. Jag ska försöka göra ett försök att hitta tillbaka till matlagningen, det går ju variera kosten även om det är samma råvaror. Lite förändring i vardagen skulle nog göra gott.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: