Äta mat av bättre kvalité

Jag har haft en ganska sund och nyttig kosthållning, speciellt under de senaste åren när jag fokuserat mer på träningen. Visst har det hänt att jag ätit sådant jag inte borde, men för det mesta har jag hållit mig borta från skräpmat och sötsaker. Det som varit viktigt är att jag fått i mig tillräckligt med energi, rätt mängd protein, kolhydrater och fett. Matens kvalitén är dock något jag aldrig riktigt reflekterat över, priset har alltid styrt över ursprung och innehåll.

Under det senaste halvåret har jag blivit mer noggrann av kvalitén på den mat jag konsumerar, detta tack vare att jag börjat äta efter SCD och Paleo. Jag lägger mer tid på kosten och mindre tid på träningen, en kombination som förhoppningsvis ska göra mig friskare.

Eftersom det varit så extremt noggrant att följa SC-dieten har jag fått välja bort väldigt mycket. Detta har varit ögonöppnaren till att välja bättre livsmedel med mindre tillsatser och istället så naturligt som möjligt. Ekologisk mat är dyrt men något jag gärna väljer när det passar, frukt och grönsaker exempelvis. När det kommer till kött blir det i alla fall av svenskt ursprung, ibland från de små gårdarna i närområdet.

Jag är som sagt inte insnöad på enbart ekologiskt utan försöker mest förbättra mig och vara uppmärksam mot en hälsosammare kosthållning. Det finns så otroligt mycket att lära sig i detta ämne och jag tar det i en lugn och sansad takt utan att bli allt för besatt. Tanken är mest att få in vanan att göra bättre val bland hyllorna i affären, vissa livsmedel är säkerligen mer viktiga än andra.

Ibland blir det ekologiska ägg till frukost.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: