Provsvar och förbättrat kalprotektin

För några dagar sedan hade jag ett samtal med min doktor och fick då också provsvaren från senaste provtagningen. De vanliga blodproverna såg överlag bra ut och är inget jag behöver oroa mig nämnvärt över. Värdet på kalprotektin har fortsatt att gå ner och jag ligger bara en bit över gränsvärdet vilket är en lättnad.

Just nu känner jag en gnista hopp efter allt slit med kosten, precis vad jag behöver för att orka kämpa för en medicinfri tillvaro ett tag till. Mitt framtida mål blir att försöka utöka mitt kaloriintag och förhoppningsvis kunna gå upp i vikt. Den restriktiva kosten gör det svårt att just gå upp i vikt, samtidigt är jag rädd att en ökning av matintaget och fler livsmedel kan försämra mina provsvar.

6 Responses to Provsvar och förbättrat kalprotektin

 1. Pernilla skriver:

  Hej, Vill fråga dig vad du gör för att sänka ditt kalprotektin? Vad ligger det på? Min dotter kämpar med sitt, just nu ligger det på 2000 drygt, MEN hon mår trots detta mycket bra & är pigg konstigt nog. Är glad för alla tips jag kan få! Mvh Pernilla

  • Jag och Crohns skriver:

   Hejsan
   Jag har lagt om min kost helt och äter inget med socker, mjöl, potatis, ris, etc. Endast kolhydrater från grönsaker och någon enstaka frukt. Resterande del består mest av fett och protein.

   Jag håller på att skriva ett längre inlägg om just detta men har inte hunnit klart, har planerat att få inlägget slutfört och uppe på bloggen under veckan.

   Hälsningar Jag och Crohns

 2. mari silverhem skriver:

  Hej mycket intressant att läsa om dig. Har fått dignosen Crohns i april. Mått mycket dåligt. Mycket ont i lederna. Mvh mari

  • Jag och Crohns skriver:

   Hej
   Tråkigt höra att du mår dåligt, men det är i alla fall bra att få en diagnos. Du får kämpa under de tyngre perioderna, jag hoppas du får må bättre snart.

   Hälsningar Jag och Crohns

 3. Ulf Heldius skriver:

  Haft Mb Cr. sedan ungdomsåren med 2 op. och många skov.
  Äter/dricker sedan mga år Questran vilken har enormt bra effekt.
  Ta gärna kontakt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: