Skapliga provsvar

Senast jag lämnade prover var i december. Månaderna före provtagning hade jag tränat hårdare och ätit mer än tidigare. Jag var nervös och inbillade mig att provsvaren skulle vara dåliga på grund av detta, jag hade känt mig något hängig och orolig i magen just vid provtillfället.

Provsvaren visade sig vara rätt skapliga faktiskt. De flesta värden var normala, med nått enstaka som låg på gränsen till normalt. Kalprotektin hade även det förbättrats och låg strax över gränsvärdet, så nästan normalt. Kalprotektin-provet visar tydligt om det är någon inflammation i tarmen, något som blodproverna sällan kunnat påvisa hos mig. Kort och gått får jag konstatera att det går åt rätt håll helt enkelt.

Uppdatering: Glömde skriva att jag fortfarande är medicinfri. Att hålla sjukdomen under kontroll med enbart strikt kost gör provtagning extra nervöst, men den senaste provtagningen visade att det kan fungera.

Blodprov

3 Responses to Skapliga provsvar

 1. Mats skriver:

  Tjena, kör du fortfarande utan mediciner som du har nämnt tidigare?
  Och om så, hur ställer sig läkarna till det?

 2. Claudia Rennerfelt skriver:

  Åh vad bra det låter, grattis! hoppas att det fortsätter så! Är du fortfarande medicinfri?

 3. Jag och Crohns skriver:

  Hej på er. Jag är fortfarande helt medicinfri. Min läkare var skeptiskt och tyckte inte att jag skulle ta bort medicinerna, fick höra att kosten inte skulle ha någon större inverkan på min sjukdom. Jag var själv skeptiskt men ville ändå ge det ett seriöst försök. Jag hoppas det håller i sig, men man vet ju aldrig vad som händer i framtiden.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: