Skön ledighet under jul

Jag har påbörjat mitt jullov och kommer vara ledig i nästan 2 veckor. Det ska bli skönt att få vara hemma och mysa i lugn och ro. När ledigheten sträcker sig över en längre period brukar tankarna på jobbet släppa, och det är väl meningen med det hela.

Förutom att spendera julhelgen med släkten så har jag tänkt ge mig tid att läsa, se tv och kanske avnjuta något trevligt tv-spel, alltså ge mig själv tid för något roligt och avkopplande utan att känna onödig stress.

Det är ju klassiskt att känna sig extra stressig när man är ledig bara för att man ska hinna med så mycket. Nu ska jag försöka att bara fokusera på det allra viktigaste som kost och träning, sedan får jag fylla på med de roliga aktiviteterna utöver det, allt annat trams får vänta till efter nyår.

Hoppas ni alla får en trevlig jul.

2 Responses to Skön ledighet under jul

 1. Johan skriver:

  När ledigheten kom så gick luften ur mig. Känt mig helt utslagen när jag vaknat på morgnarna i drygt en vecka innan, en skön men förlamande trötthet. Misstänker att jag kört lite för intensivt på gymmet på slutet. Så nu sänker jag volym och intensitet i ett par övningar och lägger in lite mer lättsam konditionscykling, målet är att sänka min vilopuls. Försöker komma igång med morgonträning före frukost men har lite svårt att komma upp före 7-8 på morgonen.

  Jag vet inte om det är aferes eller ashgawandha, alternativt kombinationen av de båda som fungerar, men, jag har vart i stort sett symptomfri i flera månader nu på lägsta dosen kortison, förut kraschade jag direkt under 15mg. Första gången på över ett år. Har kunnat unna mig ett par öl och ätit lite onyttigheter utan att lida av det, känner mig ganska normal. Men tröttheten finns där, kanske är det bara hösten.

  Julen blir lågt tempo, mycket god mat och en något lugnare träning. Efter julhelgen är jag inställd mot striktare kost och mer disciplinerad vardag, färre njutningstillfällen i form av onyttigheter men desto mer njutningstillfällen utan stress.

  Har faktiskt också plockat upp tv-spelandet och lite lättsamma underhållande filmer. Efter att jag missade studier under ett mycket svårt skov så har jag nog kört balls-to-the-walls för att kompensera allt man missat, varit lite för hård, lite för seriös. Tänker tillbaka på tiden som inlagd, första veckorna på kortison och allt det där, är så oerhört tacksam över platsen jag är på, jag står inte på toppen av världen men jag ligger mätt och belåten, varm och avslappnad på en skön soffa, det kanske är bättre det.

  God Jul!

  • Jag och Crohns skriver:

   Roligt att höra hur det går för dig, och att det delvis är bättre nu mot tidigare. Det är ju viktigt att lyssna på kroppen, men det är lättare sagt än gjort när man har mål som man vill uppnå, det är många gånger man kört över sin gräns och fått ångra sig efteråt.
   Jag känner igen det där med tröttheten, vissa dagar är man helt körd utan att veta varför, har trott att det är någon förkylning på gång men helt plötsligt kan det vända till det bättre igen.
   Låter som en bra idé att börja med ett striktare upplägg efter julhelgen istället, onödigt att göra det mitt i julfirandet om det ändå inte är något du behöver göra just nu.
   Hoppas du får lite extra vila och avkoppling under jul, en gnutta digitala medier kan ju hjälpa en att tänka på något annat för en stund. 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: