Trött inledning på 2019

I och med starten på det nya året hade jag planerat att komma igång med en del saker, så som många tänker just vid nyår. Dock har jag inte haft någon energi alls åt de planerade förändringarna, tröttheten har gjort att det vanliga sysslorna varit mer än tillräckligt. Bland annat tänkte jag höja nivån på styrketräningen ett snäpp, att ge mig själv mer utmaning. Första veckan efter nyår blev träningen istället extra lugn. Det är väldigt lätt att känna sin dagsform när man tränar regelbundet, är man sliten och trött blir det så uppenbart.

Skrivandet på bloggen blir tyvärr också lidande, det är något som faller på prioriteringslistan när energin inte finns. Att orka med vardagens sysslor, samt ordna med kosten och hålla igång någon form av träning kommer i först hand.

Kanske är det mörkret och kylan som tar ut sin rätt, får hoppas att det vänder snart och att energin gör lika så.

2 Responses to Trött inledning på 2019

 1. Herr Morbus skriver:

  Hej! Jag har också Crohn sedan 30 år, iofs gansla mild, och angående din trött- och håglöshet som jag också lidit av (är man) så kan det vara idé att kolla upp testosteronvärdet. Mitt var extremt lågt – kanske p.g.a. lång tid med kronisk sjukdom – och jag blev som en ny människa när jag fick testo-behandling. Värt att kolla, det var en sån där slamkrypare som vanliga läkare inte tänker på så man får ta upp ämnet själv.

  • Jag och Crohns skriver:

   Hej!
   Tack för tipset. Har haft det i bakhuvudet tidigare (att det kanske vore något att kolla upp), men har inte tagit det vidare. Ska försöka ta mig tid att läsa lite i ämnet, och ta upp det med min doktor framöver.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: