Hur man sabbar en mage

När magen fungerar bra kan det vara lätt att få övermod med kosten. Det känns som att inget kan gå fel och man lägger till saker som man annars inte skulle äta. Det kan gå bra till en början men oftast kommer bakslaget som gör att magen ger upp i ett totalt haveri.

Att hamna i denna situation händer mig också även om min kosthållning är väldigt strikt. Ett fel är att lägga till flera osäkra råvaror på en och samma gång, när magen sedan strejkar vet man inte vad som orsakat problemen.

Jag har nyligen haft en svacka där magen blivit sämre, nu är jag på väg tillbaka efter att övergått till säkrare måltider igen. Jag har experimenterat en del med bönor vilket kan vara en av orsakerna. Bönor är tillåtet om man följer scd men något man ska äta med försiktighet, bönor kan orsaka problem och är något man bara ska prova om man varit symptomfri under en längre period.

One Response to Hur man sabbar en mage

  1. Johan skriver:

    Blir så besviken på mig själv varje gång det händer, ofta tror jag att de dåliga besluten föregås av stress ibland.

    Vilka är dina säkra kort? För mig är det mild mat utan fibrer, typ fisk och potatis. Verkar inte må dåligt av fett.
    Följer du SCD ännu? Vilka triggers? Jag tycker mjölk och gluten är väldigt svårt att avgöra om det påverkar mig. Kanske mängder? Lösgodis, alkohol och svårsmälta fibrer river dock hål direkt. Särskilt godis (ej choklad av ngn anledning) sätter igång blödningar nästan direkt i större mängd en några bitar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: